Imagistica 3 D CT Sirona Orthophos SL 3 D cu cefalostat este acum in clinica noastra. Comparativ cu radiografia panoramică, acest tip de investigație reprezintă, în momentul de față, cea mai eficientă și precisă metodă de investigație dentară, și nu numai. Rezultatele sunt generate în format 3D, drept pentru care informatiile sunt mai precise si detaliate. Tomografia dentară CBCT este utilă în mai multe ramuri ale stomatologiei.

Acestea pot fi: implantologie, chirurgie, ortodonție, ORL, endodonție, parodontologie, patologie.

Localizarea structurilor anatomice, măsurarea arcadelor, forma şi marimea arcadelor dentare în plan sagital axial şi panoramic şi după caz zona cea mai potrivită pentru inserarea unui implant dentar, depistarea rapidă a leziunilor sau a formațiunilor anormale sunt doar câteva dintre avantajele investigației digitale dentare 3D. Durata de timp a intervenţiilor se va reduce şi se vor reduce eventualele complicaţii din timpul intervenţiilor. În ceea ce privește implantul, siguranța inserării este asigurată de măsuratorile efectuate în plan tridimensional și de simulările efectuate anterior inserării.

Alte avantaje:

-Reducerea severa a nivelului de radiatie fata de radiologia clasica traditionala

-Posibilitatea prelucrarii imaginilor pe calculator

-Calitatea net superioara a imaginii obtinute, comparativ cu filmul traditional

-Economia de timp: radiografiile digitale apar pe calculator in timp real, cu posibilitatea transmiterii in format electronic medicului specialist si pacientului

-Grija fata de mediu: nu sunt folosite substante chimice pentru developare